Ruptura de parella: Ni ghosting ni tallar per missatge.
Sàvies que quan es tracta de deixar una relació, el COM ho facis importa?
Coneixes el Ghosting? Ets una persona amb responsabilitat afectiva?
Una les demandes que més acollim les professionals de la psicologia en el nostre centre, és el malestar emocional que causa una ruptura de parella.
Cert, és inevitable que faci mal. Quan una relació de parella acaba, pot haver-hi dolor fins i tot per a la persona que pren la decisió de deixar la relació de parella. Perquè probablement no pensava en un final quan va iniciar la relació, i va generar expectatives, i pot va iniciar la convivència i/o un projecte familiar (com comprar un habitatge o tenir fills/as).
Quan la parella espera menjar perdius i ser feliços per sempre, un final sempre provoca dolor.
Però cal tenir en compte que probablement, a curt termini i si no ho espera, pateixi més la persona que no tria deixar la relació i iniciï un procés de dol per la pèrdua del/la company sentimental.
I que podem fer? Seguir amb algú perquè no pateixi la ruptura?
No. Tots tenim dret de deixar una relació en la qual ja no ens sentim feliços. Però hem de cuidar el COM, i per això NO hem de fer-ho PER SMS, PER EMAIL O PER WHATSUPP (Tret que temem per la reacció de l’altra persona perquè s’hagi mostrat violenta).
Hem de ser responsables i conseqüents amb la nostra decisió.
La responsabilitat afectiva és la capacitat de fer-nos càrrec de les emocions que generem. El contrari del Ghosting que implica desaparèixer de les xarxes per a una persona amb la qual vam tenir una relació virtual o presencial o desaparèixer per a algú amb qui fins i tot parlàvem cada dia. Sense pensar en el malestar que li generarà i la preocupació per si que una cosa dolenta li ha succeït a la persona que ha “desaparegut” de les xarxes socials.
Així que si desitges finalitzar una relació, no desapareguis ni ho facis per mitjà d’un missatge. No et deshumanitzis, parla amb aquesta persona que va ser la teva parella encara que només sigui una vegada o dues. Serà dolorós per a aquesta persona que la deixis, per molt menys si ho fas parlant amb ella, permetent preguntar encara que no tinguis la resposta o una resposta que desitgi escoltar.
Quan dones l’oportunitat a l’altre de parlar, encara que el fàcil sigui no fer-ho, ets més humà/a, valent/a i empàtic/a. No perdem aquests valors.
L’era digital en la qual vivim ens suma possibilitats d’estar en contacte amb la gent que volem, però si no s’usen bé les xarxes, poden deshumanitzar-nos, restant-nos valors com els que he esmentat.
I ànim i força, tant si estàs en un costat o en l’altre.
Recorda que pots demanar-nos un suport psicològic especialitzat (en línia o presencial) que t’acompanyi en aquest procés.