Teràpia de Parella i Família

“El amor recíproco no es aquel donde el bienestar no es privilegio de una de las partes, sino de ambas.” – Sobre el amor, de Walter Riso

RECURSOS GRATUITS!! 

EBOOK de Regal! Us facilitem un ebook, millor dit una “Guia per parelles”, realitzat per la Cristina Vidal, psicòloga i Coach i revisat per l’equip de teràpia de parella.  Descarrega i aplica-la, tenim un exercici final molt potent!

Vols més? Escolta el programa SEX-SI, un Podcast de Sexualitat, Liderat per Radio Emun FM. En el que participa la nostra sexòloga clínica amb perspectiva de gènere Noelia Servetó. El trobaràs a SPOTIFY. No t’ho perdis! 

El concepte «problemes de parella o conjugals», fa referència a un estat d’insatisfacció individual associat amb la relació de parella, per la qual cosa cadascun dels membres tendeix a percebre clarament quins aspectes del comportament del/la cònjuge han de canviar perquè la relació sigui satisfactòria. Són precisament aquests intents infructuosos de canvi, els factors que agreugen i mantenen la crisi relacional.

La teràpia de parelles ofereix solucions per a les següents dificultats:

  • Insatisfacció general amb la seva parella.
  • Falta de comunicació.
  • Dificultat en la solució de problemes o conflictes.
  • Mancada de confiança.
  • Insatisfacció sexual o altres problemes relacionats amb la sexualitat de la parella.
  • Problemes amb la família d’origen.
  • Problemes en l’educació dels/les fills
  • Des del 2012 el nostre centre també aten la diversitat afectivosexual i demandes: homofòbia o lesbofòbia interioritzada, etcetera.

Quan és aconsellable realitzar teràpia de parella?

Quan els intents per solucionar el problema són infructuosos i tendeixen a desencadenar un malestar permanent en la relació, ÉS EL MOMENT D’ACUDIR A UN/A PSICÒLEG/A.

Com plantegem la teràpia de parella?

La psicòloga recollirà la demanda de la parella de forma conjunta i individualitzada, recollirà la informació necessària per establir els objectius de la teràpia i conèixer la història de la relació i el vincle entre ambdós i realitzarà una devolució a la parella sobre el plantejament de les sessions i l’ajust de les expectatives. La psicoteràpia de parella no és incompatible amb la psicoteràpia individual.

Opinions de parelles que ens han visitat

«Ja no ens cridem, i sembla que ho fem millor això de discutir (…)»

«(…) tornem a parlar i escoltar l’altre»

«Encara hi han retrets, però estem contents dels canvis que hem fet»

«Estem més carinyosos ara que ens obliguem a compartir temps junts. Ara sopem fora almenys un cop i ens preguntem per com ha anat la feina, el dia…»

«Penso que estem tornant a valorar l’intimitat i en tenim més ganes (…)»

«Torno a tenir ganes d’arribar a casa. L’ambient que es respira és diferent»

«Els nens ho han notat»

Sexologia clínica

Si desitges més informació sobre el nostre servei de Sexologia Clínica, pots llegir el següent enllaç. Què tracta la Sexologia Clínica? Demandes més habituals

Teràpia de Familia sistèmica

La unitat familiar és summament important, en ella desenvolupem la nostra autoestima, els vincles afectius i és on cerquem recolzament i afecte. Per tant, quan els nostres conflictes afecten la convivència de forma permanent i no sembla possible la convivència amb els nostres sers estimats, ha arribat el moment d’acudir a un psicòleg.

La teràpia familiar serà clau en temps de crisis familiars i també pel que fa a problemes de llarga durada que afectin a un únic familiar de forma directa i a la resta indirectament com per exemple: problemes relacionats amb un trastorn de conducta alimentària, addiccions, dificultats per controlar els impulsos, poca tolerància a la frustració, etc.

L’orientació de la terapeuta que duu a terme la teràpia familiar és SISTÉMICA.

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”