Parlem de assetjament escolar a LLEIDA.COM

Parlem de assetjament escolar a LLEIDA.COM

Aquest setembre, Cristina Vidal, Psicòloga i Directora del centre va ser entrevistada per l’equip de Lleida.com sobre l’assetjament escolar (bullying).

Durant l’entrevista, es va deixar clar que adoptar una postura neutral és formar part del problema, aquesta no és la manera de fer front. El que s’ha de tenir clar és que no només s’ha de combatre des de l’escola, també des de la família. No té sentit només responsabilitzar a una part, ja que tots dos formen part de la solució.

Per aquest motiu si l’escola detecta un canvi en el comportament del menor, del seu rendiment acadèmic, ha de poder parlar amb la família i facilitar que aquest menor tingui un espai per poder parlar amb algun professional –un psicopedagog o una psicòloga- que pugui ajudar-lo.

També es va senyalar que la clau de la continuïtat de l’assetjament és el silenci de la persona que el pateix. Se sap que un 80% dels adolescents han presenciat un problema d’assetjament, però no ho han dit a ningú i només un 10-15% ho explica. El punt a treballar és que les víctimes parlin.

Podeu llegir la entrevista sencera al següent enllaç.

Gràcies per la confiança.

Durant l’entrevista
Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”