Servei de Psiconutrició, Nutrició i Dietètica especialitzada online i presencial
Cada dia som més conscients de la importància de la nutrició a les nostres vides, però això també ha implicat que la quantitat d’informació de la qual disposem sigui desorbitada provocant que molta gent tingui nocions errònies en temes alimentaris que podrien donar lloc a conseqüències molt negatives, per això és molt important que sigui un professional de la nutrició qui doni aquest tipus d’informació.
Els/les dietistes – nutricionistes són professionals sanitaris amb titulació universitària en Nutrició Humana i Dietètica. Concretament el nutricionista clínic s’encarrega de l’alimentació en persones sanes o malaltes realitzant la intervenció i el control de la situació nutricional, ja que és expert en l’àmbit alimentari, dietètic i nutricional.
El mal ús de la paraula “dieta”, utilitzant-la com a sinònim de deixar de menjar, ha confós a molta gent. Quan se salten àpats i l’organisme no té el combustible necessari per seguir amb energia el dia a dia pot, a poc a poc, ser perjudicial per al nostre cos i aconseguint els resultats oposats als nostres objectius!
Cada persona és un món i en cada cas les necessitats del pacient seran diferents i hem d’adaptar-nos a elles.
On pot actuar el nutricionista clínic?
- Sobrepès i obesitat
- Trastorns de la conducta alimentària
- Dietes vegetarianes i veganes
- Al·lèrgies i intoleràncies
- Altres
Nutricionista especialitzada en TCA i obesitat
En el cas dels trastorns de la conducta alimentària i l’obesitat, el paper de la nutricionista és essencial juntament amb el psicòleg, han de realitzar un treball en equip per així aconseguir un tractament complet cobrint totes les necessitats del pacient.
- Proporcionar eines
- Reestructuració dels hàbits alimentaris
- Desmitificar temes sobre alimentació
- Valoració i seguiment de l’estat nutricional
- Individualitzat en cada cas, adaptant-se a preferències i situacions especials amb dietes personalitzades (intoleràncies, diabetis, etc.).
En el cas dels pacients amb TCA:
- Proporcionem eines per millorar la simptomatologia relacionada amb el trastorn
- Treballem amb els sentiments i les sensacions que els produeix certs tipus d’aliments (angoixa, por, etc.).
- La nutricionista pren el control en el tema de l’alimentació i el pes.
En el cas dels pacients amb obesitat:
- Aconseguir uns hàbits alimentaris consolidats
- Activitat física adaptada al pacient per evitar el sedentarisme
- Objectius realistes per poder-ho mantenir en el temps
- Evitar frustracions
L’objectiu és tenir una RELACIÓ SALUDABLE AMB EL MENJAR, SENSE RESTRICCIONS NI PREJUDICIS, saber FLEXIBILITZAR i treballar cap a una ALIMENTACIÓ CONSCIENT.