Unitat de Neuropsicologia

Quines són les funcions de la NEUROPSICOLOGIA?

La Neuropsicologia ens permet conèixer els efectes que una lesió o dany cerebral pot tenir en els nostres processos cognitius, emocionals i conductuals.

El/la neuropsicòleg/a ha estudiat aquesta especialització que li permet conèixer la relació entre la nostra funció cerebral i el nostre comportament i per tant és el/la profesional al que s’ha d’acudir, donat que, aquesta especialització, li permet realitzar:

  • Avaluacions i exploracions Neuropsicològiques

L’Avaluació permet conèixer si existeix dany i que implica el mateix. Es realitza per mitjà d’entrevistes clíniques i l’aplicació de tests/proves neuropsicològiques, que permeten avaluar: Intel.ligència, memòria, atenció i altres processos cognitius que es poden veure afectats.

  • Neurorehabilitació

Tan important és avaluar i conèixer el dany, com dissenyar un pla de rehabilitació per fomentar la qualitat de vida de la persona (adult o infant) i estimular les capacitats funcionals que s’han vist afectades.

  • Prevenció, formació i investigació

Quin són els motius de consulta? Quan acudir a un/a Neuropsicòleg/oga?

Els motius de consulta en adults més freqüents són:

  • Malalties neurodegeneratives  o desmielitzants (demències, Alzheimer, Parkinson, Esclerosis Múltiple, Ela, etc.)
  • Accidents cerebrals vasculars
  • Traumatismes cranioencefàlics
  • Trastorns per déficit d’atenció
  • Abús crònic de substàncies o dany cerebral secundari a intoxicacions
  • Altres (malalties metabòliques, psiquiàtriques, etc)

En infants el motiu de consulta més freqüent és deu a la sospita o al diagnòstic de  Trastorns de l’aprenentatge escolar i del desenvolupament(Dislèxia, Agrafia,  Trastorn per déficit d’atenció, trastorns de conducta, Trastorns del Espectre Autista, Paràlisis cerebral, etc.)

17279

Si te he gustado el post, ¡Suscríbete!

“Los datos recogidos en el formulario de alta y suscripción a nuestro boletín de noticias y servicios serán incorporados a la empresa para la prestación del servicio y mantenerle informado mediante el Boletín o Newsletter. De acuerdo con el Reglamento (UE) 2016/679 de Protección de Datos de carácter personal le informamos que los datos recogidos por CRISTINA VIDAL MARSOL se usarán con el único propósito de incorporarlos a nuestro servicio informativo y usted podrá ejercer los derechos que le asisten como usuario en Rambla Ferran núm 1, 5è 1a, 25007 Lleida.”
Scroll to Top
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”