Servei de
NEUROPEDIATRIA

La neuropediatria és una subespecialitat de la pediatria que s’encarrega del diagnòstic i tractament de les malalties específiques del sistema nerviós central.

A diferència de la neurologia dels adults, es centra en el neurodesenvolupament i en els trastorns que poden causar-ne interferències.

Abarca un ampli rang de trastorns i malalties, de diferent grau de complexitat.

Qui pot ser ates/a per la Neuropediatra?

La població que aten es la infanto juvenil, en concret des dels 0 mesos de vida als 15 anys.

Amb què ens podrà ajudar la Neuropediatra?

Les funcions de la neuropediatra, i amb el que ens podrà ajudar, serà amb el següent:

 1. Avaluar el funcionament del sistema nerviós i el desenvolupament neurològic del nen, la seva conducta i adaptació al medi, a través de la història clínica i d’una exploració física i neurològica.
 2. Plantejar un diagnòstic precoç. En ocasions, si es requereix, es valora aplicar proves mèdiques (analítica, proves d’imatge…) i/o neuropsicològiques complementàries.
 3. Establir un pla de tractament. Valorar si precisa algun tractament que pugui solucionar o disminuir la simptomatologia i intentar disminuir les repercussions en la vida de l’infant i de l’entorn.

Aquest tractament pot ser farmacològic, d’assessorament i pautes als pares, d’intervenció psicoterapèutica, d’intervenció des de l’àmbit de logopèdia, entre d’altres.

S’aconsella visitar a la Neuropediatra si detectem en el nostre fill/a...

 • Retard en el desenvolupament (global / motor / del llenguatge / de la conducta).
 • Sospita de Trastorn de l’Espectre Autista.
 • Trastorns en l’aprenentatge.
 • Sospita de Trastorn per Dèficit d’Atenció i/o Hiperactivitat.
 • Epilèpsia.
 • Cefalea.
 • Discapacitat intel·lectual.
 • Tics o trastorns del moviment.
 • Sospita de trastorns en el desenvolupament de la coordinació.

En aquest sentit, és molt important escoltar les preocupacions dels pares, mares, educadors, escola, etc., ja que un alt percentatge d’anomalies es comencen a detectar durant el primer any de vida.

Quines avantatges té per l'equip comptar amb una Neuropediatra?

Tenir a l’equip una professional de la neuropediatria, ens permet desenvolupar un diagnòstic precoç de certes afeccions neurològiques per aplicar el tractament més eficaç i afavorir el desenvolupament de l’infant en la mesura del possible. Aquests avantatges inclouen:

 • Atenció primerenca: Permet identificar i abordar problemes neurològics des d’una etapa primerenca, el que pot millorar significativament la qualitat de vida de l’infant.
 • Supervisió i control: La professional en neuropediatria acompanya a la resta d’equip (psicòlogues, logopedes, psicopedagogues…) en la supervisió i el seguiment de l’infant durant el seu desenvolupament, així com en les dificultats que puguin anar apareixent.
 • Tractament especialitat: Els trastorns del neurodesenvolupament (TEA, TDAH, cefalees, discapacitat intel·lectual, epilèpsia…) requereixen d’un tractament específic i personalitzat.
 • Assessorament a les famílies: A més, de realitzar diagnòstics precisos, la neuropediatra ofereix acompanyament i a resoldre dubtes a les famílies d’aquests nens/es, oferint informació rigorosa, científica i competent.
Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”