Quines necessitats terapèutiques cobreix la Logopèdia?

Quines necessitats terapèutiques cobreix la Logopèdia?

Quan ha de començar a parlar un infant?

El meu fill de sis anys encara no diu la erre.

S’assembla al pare, també va costar-li molt de parlar.

Encara no llegeix bé i li costa comprendre allò que llegeix.

La meva filla té deglució atípica.

Sóc mestra i sovint em quedo sense veu.

Tinc dificultats en empassar-me la saliva.

He patit un ictus, necessito ajuda.

Sort del comunicador!!!

Puc ajudar al meu avi que té Alzheimer?

Aquestes i moltes d’altres expressions són habituals i totes tenen un punt en comú: el professional que us pot ajudar a respondre-les és el/la logopeda.

Avui és 6 de març és el dia Europeu de la Logopèdia. Per aquest motiu, aporto el meu granet de sorra donant a conèixer la meva professió i les possibilitats terapèutiques que aquesta ofereix.

La logopèdia comprèn els processos de la comunicació humana, els trastorns que hi estan relacionats i el coneixement dels mitjans de prevenir-los i tractar-los. I el logopeda és el/la professional que s’ocupa de l’estudi del procés comunicatiu i de la prevenció, el diagnòstic, el pronòstic i el tractament dels seus trastorns.

La comunicació humana integra tots els processos i les funcions cerebrals superiors associades a la comprensió i expressió del llenguatge verbal, oral i escrit, així com totes les formes de comunicació no verbal.

La comunicació verbal és un dels aspectes més complexos i elaborats de les funcions superiors. El llenguatge i la parlaimpliquen funcions auditives, visuals, cognitives, orofacials, respiratòries, deglutòries i vocals. Les alteracions d’alguna o de diverses d’aquestes funcions provocarà diferents disfuncions o trastorns de la comunicació que classifiquem en: trastorns d’entrada de la informació, trastorns de processament d’aquesta informació i trastorns de sortida de la informació.

Un cop més, cal incidir enla importància de la prevenció i la intervenció professional  quant més aviat millor. Una valoració acurada i un plantejament terapèutic personalitzat garanteix, en la majoria dels casos, l’evolució favorable de la simptomatologia.

És per aquest motiu que, si et planteges alguna pregunta com les que encapçalen aquesta reflexió o te’n sorgeixen de noves, et recomano que t’adrecis al logopeda i intentis trobar la resposta.

A Centre Psico Lleida, et podem ajudar! Vine i informa-te’n!!!

 

Núria Boneta. Logopeda. Núm Col. 08-416

Unitat de Logopèdia Clínica i Educativa

Centre Integral PsiCo Lleida

 

 

 

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”