Ansietat per les matemàtiques o Discalcúlia, una dificultat d’aprenentatge poc coneguda.

Ansietat per les matemàtiques o Discalcúlia, una dificultat d’aprenentatge poc coneguda.

“No, no es tracta que se li donin mal les matemàtiques, es diu discalcúlia”.

La discalcúlia és, sovint relativitzada i invisibilizada, i es tracta d’una dificultat d’aprenentatge que afecta a la comprensió de les matemàtiques.  És menys freqüent que la dislèxia, però és imprescindible un diagnòstic precoç per a un millor pronostico.

És un trastorn de  base neurobiologica i genètica, que afecta el processament numèric i de càlcul i impacta en les activitats de la vida diària.

Els/as nens/as que la pateixen, disposen d’una intel·ligència normal,  però mostressin per exemple una clara dificultat en el recompte, l’estimació de quantitats, errors en la lectura de números o per a comprendre el valor relatiu dels dígits en el nostre sistema de numeració (diferenciar el valor que té la xifra 3 en el número 31251 i en el 1322), etc.

En funció de l’etapa evolutiva detectarem unes dificultats o unes altres, però coincideix una ansietat o rebuig cap a les matemàtiques en totes les etapes de l’aprenentatge.

En el nostre centre realitzem diagnòstic clínic i reducacions psicopedagògiques personalitzades i adaptades a cada etapa d’aprenentatge.

Sol·licita’ns informació sense cap compromís!

Unitat de Logopèdia i Psicopedagogia

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”