Logopèdia infantil: quan portar el meu/va fill/a?

Logopèdia infantil: quan portar el meu/va fill/a?

En realitat, no hi ha una edat especifica per anar al/la logopeda, la necessitat d’acudir al/la professional de la parla està estretament relacionada amb la detecció o sospita d’algun problema de comunicació, per aquesta raó poden fins i tot acudir-hi nadons.

Com puc conèixer quan és necessari portar al meu hij@

En el cas dels bebès si…es detecta un desequilibri en el sistema orofacial que es és compon dels òrgans que s’encarreguen d’una correcta respiració, deglució,  masticació, articulació i fonació. La Logopèdia aborda aquesta problemàtica mitjançant teràpia miofuncional, que es basa en exercicis facials o “praxies”.

Abans dels 3 anys si…el nen no parla, parla poc o comet errors importants, que fan que no se li entengui i això repercuteix en la seva capacitat per comunicar-se o altres àrees. A aquesta edat els nens solen ser capaços d’elaborar oracions senzilles però eficaces a nivell comunicatiu.

A partir dels 4 anys si… apareixen errors en l’adquisició del parla ometre un fonema o substituir-ho per un altre que en comptes de desaparèixer, es perllonguen mes allà dels 4 anys cal acudir al-la logopeda ja que vaig poder tractar de de una possible dislàlia, retard en el llenguatge o quequesa.

També si existeixen alteracions de dentició, mandibulars i/o de salivació que afecten la deglució del/la petit/a, etc.

Al nostre centre les logopedes de l’equip formen part d’un equip interdisciplinari (psicologia infantil, psicopedagogia i psiquiatria) i en els casos necessaris es realitza una coordinació amb professionals externs a l’equip (otorrinos, fisioterapeutes pediàtrics, etc.).

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”