Com ens afecta el canvi d’horari? En parlem a radio “Aqui a l’Oest”

La Comissió Europea ha obert la porta a finalitzar amb el canvi d’hora de l’estiu i de l’hivern. Aquesta setmana, Cristina Vidal psicòloga i directora de Centro Psico Lleida ha estat al programa Aquí a L’Oest es per parlar de com ens afecta el canvi d’hora. Un canvi que afecta de forma diferent a cada persona, tot i tractar-se d’una afectació lleu per tractar-se de 60 minuts de diferencia horària, un estudio ha posat de manifest que aquest canvi produeix un efecte “jet-lag” a milers d’europeus.

Les persones més sensibles als canvis són els infants, des de nadons lactants (degut a l’adaptació a la vida post-uterina del seu rellotge biològic) i a les persones grans. Els efectes que es produeixen són alteracions a la son (degut a l’afectació dels ritmes circadians, alteracions alimentaries i canvis en l’estat d’ànim (irritabilitat apatia).

Per portar millor el canvi d’horari recomanem, descansar bé (mínim 7-8 hores diàries), acompanyar  la nostra activitat quotidiana amb la llum del dia per no perjudicar els nostres ritmes circadians (per exemple evitar llevar-nos massa tard), mantenir horaris regulars en les ingestes i sobretot no menjar abundantment a l’hora de sopar i deixar 2-3 hores entre el sopar i anar a dormir.

En el programa, també vam donar recomanacions per gaudir del aquí i del ara per mitjà del Mindfulness. Properament en parlarem més! Gràcies per seguir-nos!

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”