“Tornem a l’Escola”! Cristina Vidal, en parla a Radio La Xarxa – Aquialoest

Ja tenim aqui la “Tornada a l’Escola”! Ens en parla Cristina Vidal, Directora del Centre a Radio La Xarxa – Aquialoest

 

La tornada a la rutina no és fàcil ni pels adults ni pels infants. El anomenat síndrome post vacances també és pot produir en els infants. Aquest implica pèrdua de la gana, insomni, ansietat, apatia però tot tendeix a desaparèixer a les 3 setmanes. Hem de donar temps i acompanyar-los amb una actitud positiva. Aquesta simptomatologia es més probable que aparegui en els fills/es de pares i mares que també la pateixen. Per tant, com sempre la nostra actitud és important!

Els inicis sempre són adaptatius i ens necessiten.

Per qui es més difícil anar a l’escola? Sense dubte pels menuts de P3,  donat que es tracta en alguns casos, en el seu primer contacte amb un entorn escolar. Com més grans més habituats estem a tornar a les responsabilitats acadèmiques.

El consell més important és que el canvi no sigui brusc i no traslladar que s’acaba la diversió. Tant adults com menuts podem conservar l’oci , anar-nos preparant per la rutina horària, no deixar-ho tot per darrera hora i compaginar el gaudir amb el preparar l’escola. Per exemple, anar a comprar material escolar i despres a dinar a fóra o a la platja. Organitzar una escapada en família al mes d’iniciar el curs.

Es tracta de tenir clar que amb la tornada a l’escola o la feina, el temps per gaudir i compartir no acaba! 

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”