Entrevista a Marta Camí, nutricionista i dietista especialitzada

Quina és la feina d’una nutricionista?

La meva feina consisteix, en termes generals, ajudar a canviar els hàbits alimentaris de les persones o ajustar-los a les necessitats específiques en un període determinat, ja sigui per necessitats patològiques o simplement per educació nutricional.

 

Quan és necessari acudir-hi?

Sempre que es vulgui millorar o aprendre, alimentariament parlant, serà una bona opció acudir a un especialista de la nutrició. Avui en dia hi ha molta desinformació a les xarxes, fet que fa que no sapiguem cap a on tirar. Tot això, perjudica la nostra relació amb l’alimentació i fa que sorgeixin molts mites i creences entorn als aliments, també moltes dietes miracle. La clau està en aprendre a menjar des del coneixement, cap aliment per si sol és bo o dolent, ni engreixa o aprima.

 

Per què és tant important tenir una bona relació amb l’alimentació?

Una relació negativa amb l’alimentació comença amb petits actes que al començament semblen inofensius, però que poc a poc van descontrolant-se i anant a més,  podent derivar en trastorns alimentaris. Quan notem que estem: restringint aliments, contant calories, rumiant de manera obsessiva amb temes alimentaris, ansietat, descontrol a les ingestes, imatge corporal distorsionada, conductes compensatòries (vòmits, afartaments, esport excessiu…) és important demanar ajuda i abordar el problema (en molts casos juntament amb la figura d’una psicòloga)

 

Quina és la teva especialitat?

Estic especialitzada en trastorns de la conducta alimentària, obesitat, nutrició hormonal de la dona i nutrició clínica, àmbits molt relacionats entre ells i necessaris per poder fer una intervenció completa.

 

Finalment dir, que li hem de donar la importància que es mereix a tot el tema alimentari i el que l’envolta. És una qüestió de salut, tant física com mental, per això demanar ajuda és tant important. Inclús si no tens cap problema però vols saber-ne més, t’animo a provar-ho!

 

Gràcies Marta!

La Marta, disposa de perfil propi a les xarxes @martanutri.on i visita presencial i virtualment a Centre PsiCo . Un luxe comptar amb ella a l’equip!

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”