cristinavidalenradioemun

Cóm ens afecta emocionalment l’actualitat social i política?  Avui a Radio Emun FM.

Cóm ens afecta emocionalment l’actualitat social i política?  Avui a Radio Emun FM.

No vivim exempts del que succeeix al nostre voltant. I el context social i polític actual ens afecta emocionalment: angoixa, enfado, frustració, impotència…

Quan les opinions estan polaritzades (blanc-negre, guanyes-perds) inevitablement el conflicte s’accentua i el malestar també.

Recorda que només controlem allò del que som conscients per tant, és recomanable quan una notícia ens impacta, ens ATUREM I REFLEXIONEM. Podem fer-nos 2 preguntes:

  • Com em sento?
  • Per què em sento així? (Reflexiona sobre les teves expectatives)

Després  és recomanable COMPARTIR, si l’emoció que sents és molt intensa, PARLAR amb algú del teu entorn amb tarannà positiu o tranquil, que et DONI CALMA. Evita parlar inicialment amb persones molt afectades o enfadades. I també EVITA llegir a polítics/ques o periodistes que tenen actituds bel·ligerants, agressives i poc respectuoses.  Evita a qui es sent guanyador i en fa més llenya de l’arbre caigut i  qui desitja expressar l’enuig de sentir que perd amb violència.

Ara, si un cop estàs més tranquil.la, CONNECTA, EMPATITZA amb totes les opinions i posicions.  Respecta les persones, les seves famílies, les expressions de malestar pacífiques com les manifestacions, la vaga,  respecta els silencis dels que encara ho assimilen, dels que no saben que pensar,  respecta a tothom i des del respecte EXPRESSA’T lliurement.

Recorda que la DIVERSITAT forma part de la nostra SOCIETAT, no som un país monocromàtic, som Plurilingües, Pluriculturals i és més normal estar en desacord que d’acord.

I finalment, DECIDEIX,  des de la teva posició,  que pots i vols fer? Decidir, igual que expressar,  ens fa lliures.

 

Podeu escoltar el programa sencer al següent enllaç del programa Aqui a l’Oest, Radio EMUN FM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”