Coaching: Gestió emocional dels diners

Coaching: Gestió emocional dels diners

Moltes persones guanyen diners a la loteria de Nadal i els perden/gasten o fins i tot diuen estar pitjor que abans de guanyar. A què es deu aquest canvi? Como podem gestionar millor els diners.

No som economistes però considerem que l’actitud és important per tant donarem algunes recomanacions des de la perspectiva de la Psicologia i del Coaching,

  • Analitza les creences familiars sobre els diners. Donald Trump escoltava parlar de negocis mentres menjava en família des de ben petit, si tot el que hem sentit sobre els diners és negatiu com ara “els te qui roba” “ no son importants”, possiblement avui també ho creguis i siguis poc estalviador o molt gastador.
  • Analitza si gestiones els diners d’acord aquelles creences. Un cop identifiquis com funciones podràs canviar.
  • Recorda: Els diners no són la fita són el mitjà. Si només treballem per diners no serem feliços, la feina, ens ha de motivar, i els diners no han de ser mai la fita sinó el mitjà per assolir més qualitat de vida, invertir, etc.
  • Estalvia abans de gastar. Aquesta premissa explica el que va fer que un poble català que va guanyar la Loteria, avui estigui millor. No es van precipitar a gastar sinó que primer van estalviar.
  • L’enveja és una emoció inútil i et portarà a prendre males decisions. Alegra’t per aquelles persones que gaudeixen de prosperitat i treballa per la teva.
  • Projecta’t en positiu. Diuen que els diners no porten la felicitat però quan aquests no hi són la felicitat també escaneja.
  • Cerca l’Equilibri: No et preocupis, ocupa’t! Ocupa’t de que l’economia a casa funcioni, que hi hagin estalvis però també gaudiu.

I seguiriem! Però aquestes premisses, són un bon inici!

Us desitgem prosperitat però recordeu, cal remar!

Vam parlar de la Gestió Emocional dels diners a Ràdio Emun al programa Aquí a l’Oest
Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”