“No m’agrada el Nadal”. 6 consells per gaudir les festes

“No m’agrada el Nadal”.  6 consells per gaudir les festes

Quan el Nadal treu el nas,  s’inicien els rituals propis d’aquestes dates (compres, decoració…) i la programació televisiva s’omple d’anuncis i pel·lícules amb la mateixa estètica: famílies unides i felices.

Sembla gairebé obligatori ser feliços durant les festes.  Però, no a tothom li agrada el nadal.

Hi ha persones a les quals senzillament no els agrada el Nadal, per la pompositat, les despeses que implica o els compromisos amb la família i l’empresa.   A altres persones, les dates o la felicitat imposada els recorda una absència important,  la pèrdua d’un ser estimat, tenen un familiar hospitalitzat o en aquestes dates van viure un esdeveniment vital dolorós i preferirien obviar-les.

Per aquest motiu, us facilitem 6 recomanacions per aplicar durant les festes i tot l’any:

  • Escolta’t: Escolta que et ve de gust i deixa que flueixi. Si tens vacances i vols dormir més: dorm, si tens ganes de practicar esport: endavant. Però posa el focus en les teves necessitats i no les oblidis per complaure als altres. L’equilibri entre els desitjos i els compromisos, és molt important.
  • Respecta’t: Si no en tens ganes no cedeixis amb tots els compromisos i, si realment no els pots eludir, procura compensar-te amb temps lliure per fer el que realment et ve de gust, fins i tot quedar-te a casa.
  • Deixa’t estimar: Sempre hi ha persones que realment es preocupen per tu i tenen ganes de veure’t perquè senten un profund afecte. Aprofita les dates per rebre una abraçada i donar-la.Troba’t amb qui et fa sentir a gust.
  • Connecta’t: Aprofita l’excusa del Nadal per trucar o escriure a aquelles persones que t’aprecies, viuen fóra o difícilment veus durant l’any.
  • Solidaritza’t: La solidaritat és un valor que hem d’aplicar tot l’any. Pensa si hi ha algun col·lectiu al que t’agradaria, especialment, ajudar i passa a l’acció (Pobresa infantil, infància hospitalitzada, gent gran, etc.)
  • Recorda: Si has perdut algú, deixa’t espais per recordar i compartir records amb qui et vingui de gust.  Quan ens donem espai i compartim sentim més aprop les persones que ens falten.

Esperem que us siguin d’utilitat i aprofitem el post per desitjar-vos unes bones festes i una bona entrada d’any nou.

 

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”