JA ÉS NADAL!  En parla Marta Camí, Nutricionista

JA ÉS NADAL!  Marta Camí, Nutricionista

Arriba el Nadal i per moltes persones són moments difícils alimentàriament parlant. Però tranquils/es, no ho hem de donar tot per perdut!

El menjar es torna el centre de les nostres trobades en aquestes dates, però no per això hem de deixar de banda els nostres hàbits alimentaris.  Les quedades són dies puntuals, i saber flexibilitzar és un punt clau per poder gaudir del moment sense que la preocupació, i potser la culpa, ens envaeixin i no ens deixin exprimir al màxim aquests moments.

És important saber que compensar i fer-nos prohibicions acaba sent contraproduent, el que hem de fer és procurar menjar de forma conscient i escoltar que ens diu el nostre cos. Això ens ajudarà a saber quan dir prou. Per altra banda, hem de tenir en compte que el fet de tenir uns dies amb alguns excessos, no provocarà conseqüències negatives catastròfiques.

El problema sorgeix quan aquests excessos són diaris i s’allarguen durant els mesos, pre i post festes. No cal acabar desmesuradament plens/es ni que els torrons siguin el postre de cada dia. El Nadal no és el problema sinó com l’organitzem.

El que compta són els hàbits que hem seguit durant tot l’any,  no tenim perquè perdre el control de tot allò que hem anat aconseguint.

TIPS:

  • Tenir en ment que són uns dies on es menjarà de més
  • Intentar cuinar el menjar just per el àpat. Evitar les sobres
  • Conscienciar-nos i flexibilitzar
  • Tenir la visió de tot l’any i no únicament d’aquests dies.
Marta Camí, Nutricionista
Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”