Tractament de les fòbies basat en la Realitat Virtual

El nostre centre amb reconeixement sanitari, ofereix tractaments innovadors, amb base científica demostrada, que garanteixen l’assoliment dels objectius terapèutics. Les eines basades en tècniques de realitat virtual han demostrat la seva utilitat de forma científica, en el tractament de les fòbies.

Centre PsiCo Lleida és l’ÚNIC centre de Lleida que ofereix una alternativa innovadora i eficaç  al tractament de les fòbies, basada en la Realitat Virtual.

En què consisteix? 

Mitjançant la creació d’entorns virtuals, i la seva exposició controlada pels/les psicòlegs/ogues, els pacients poden enfrontar-se a les seves pors i exposar-se gradualment a les situacions que els produeixen ansietat, com la fòbia a determinats animals, viatjar amb avió, quedar-se atrapat en un ascensor o fins i tot a parlar en públic.

Que podem tractar mitjançant la realitat virtual?

En el XV Simpòsium Internacional ‘AvANCES en Psiquiatria’ es va declarar la realitat virtual com la millor indicació per al tractament de fòbies específiques.

Gràcies al programa de Realitat Virtual  de PSIOUS, pioners en Realitat Virtual, podem tractar les següents fòbies:

 • por als ESPAIS OBERTS, Agorafòbia
 • por als ESPAIS TANCATS, Claustrofòbia
 • por a VOLAR AMB AVIÓ, Aerofòbia
 • por a les AGULLES, Belonefòbia
 • por a CONDUIR, Amaxofòbia
 • por a PARLAR EN PÚBLIC, Glosofòbia
 • por als ANIMALS
  o INSECTES, entomofòbia
  o Gossos
  o Gats
 •  por a les ALTURES, Acrofòbia
 • por a la FOSCOR, nou!

En què avantatja al tractament convencional?

El tractament cognitiu conductual de les fòbies i de l’agorafòbia té les limitacions pròpies de l’espai físic de la consulta, quan el problema se centra en fòbies específiques que cal poder abordar per parlar de recuperació.

La Realitat Virtual és una tecnologia de nova aplicació en la pràctica psicològica, ens ofereix la possibilitat, a través de l’ordinador, de percebre els estímuls davant diferents situacions de forma tridimensional, però amb l’opció depoder interactuar en temps real.

Gràcies a la Realitat Virtual ja no és necessari que el/la pacient imagini la situació en concret o que per exemple acudeixi a un aeroport per exposar-se a una situació real.Pot exposar-se en un context controlat de la consulta i en presència del seu psicòleg/ga clínic referent i això suposa ungran avanç per al tractament de les fòbies.

D’altra banda, gràcies al Biofeedback tindrem una valoració real de l’ansietat a nivell fisiològic, que ens permetrà basar-nos en variables més concretis que les apreciacions personals del/la pacient.

El tractament de Realitat Virtual, de la mateixa manera que el cognitiu conductual, utilitza tècniques de REGULACIÓ EMOCIONAL com la RESPIRACIÓ, LA RELAXACIÓ PROGRESSIVA, EL MINDFULNESS però APORTA ENTORNS VIRTUALS que faciliten la seva pràctica.

És un GRAN OPCIÓ TERAPÈUTICA per als pacients, i per als psicòlegs clínics que podrem acompanyar al/la pacient durant l’exposició, graduar-la i observar com es troba el nostre pacient durant l’exposició, o que estímuls o situacions són més complicades per a ell/ella.

Una teràpia innovadora i eficaç al teu abast. Informa’t sense cap compromís i el nostre equip clínic t’informar

Scroll to Top
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”