Raquel Pérez Chaparro

Raquel Pérez Chaparro

Coaching educatiu, personal i professional. Orientació

La professional compta amb 20 anys d’experiència en l’àmbit educatiu. Ha exercit com a docent a totes les etapes: Primària, ESO, Batxillerat i formació d’adults. Ha format part d’equips directius tant a nivell escolar com empresarial. També ha impartit xerrades i tallers per a associacions i fundacions educatives, i ha col·laborat com a educadora en programes d’Obra Social La Caixa de prevenció de la dependència per a gent gran, a través de la Fundació Espai Salut. És experta (Màster) en coaching educatiu i psicologia positiva aplicada a la educació per la Universitat Internacional de València, VIU, i està especialitzada també a nivell universitari en intervenció educativa, mediació, orientació i acompanyament dels joves, lideratge, prevenció del bullying, entre d’altres.

S’encarrega d’acompanyar, orientar i donar suport expert tant a joves com a famílies, docents i equips directius, és a dir, a tots els membres de la comunitat educativa. Aplica i combina diferents estratègies educatives, recursos i eines tant del coaching com de l’orientació i la intervenció educativa.

La Raquel ofereix el servei de coaching i acompanyament també a persones alienes a l’àmbit educatiu (coaching personal i professional) de totes les edats. Dona suport estratègic a edats adultes, especialment per afrontar i gestionar els canvis significatius d’etapa on calgui valorar amb quines habilitats pròpies es compta i veure si cal incorporar/potenciar nous recursos personals per poder, així, dissenyar un pla d’acció personalitzat per treballar en els objectius vitals (oposicions, canvi de trajectòria laboral, millora de la comunicació intrafamilar, estancament, presa de decisions, jubilació,…)

Després d’atendre i observar durant tants anys les demandes i necessitats del seu alumnat, va decidir especialitzar-se en intervenció socioeducativa, psicologia positiva, mediació, prevenció del bullying i més recentment en coaching educatiu per oferir orientació i acompanyament professional a tots els docents, estudiants i famílies que així ho requerissin. Ha impartit també formacions i tallers a claustres docents i equips professionals, i ha publicat diversos articles d’interès educatiu a revistes d’educació de la comarca i diaris locals.

Màster en Coaching Educatiu i Psicologia Positiva en Educació. Universitat Internacional de València (VIU), 2019.

Postgrau en Intervenció Socioeducativa. UdL, 2003.

Certificat d’Aptitud Pedagògica (CAP). UdL, 2002.

Certificats de formació de la UdL en:

  • Mediació i resolució de conflictes
  • Habilitats socials
  • Educació emocional
  • Prevenció del bullying
  • Lideratge

Certificat de formació: Formació tutors d’aula d’acollida. Servei de Suports i Recursos Lingüístics, 2019.

Certificat de formació: Habilitats socials i resolució de conflictes per al professorat. Servei Educatiu Segrià, 2012.

• Cursant actualment:

  • PNL Programació Neurolingüística
  • Neurociència i creativitat

• Àmplia i constant formació a l’àmbit educatiu.

Llicenciatura en Filologia. UdL, 2001.

Doctorat 1r curs. 20 crèdits docents.UdL, 2002.

Desplaça cap amunt
Obrir xat
Benvingut/da. Tens algún dubte concret?
“Benvingut/da. Tens algun dubte concret sobre cóm treballem o els nostres serveis o desitges demanar hora?
Ens pots trucar o escriure sense compromís i et respondrem!
Gràcies per la confiança. Equip Centre PsiCo Lleida.”